Karpuzlu Dondurma Karpuz, yaz mevsiminde sulu ve ferahlatıcı özelliği sayesinde en çok tüketilen meyvelerin başında gelir. Lifli yapısı ve bol su içeriği ile soğuk olarak tüketildiğinde en lezzetli meyvelerden biridir. Özellikle Akdeniz bölgesinde sıkça yetiştirilen karpuz, Doğu ve Ege bölgelerinde de yetiştirilir. Yaz dönemlerinin bir başka soğuk lezzeti ise dondurmadır. Bu iki lezzetin bir araya gelmesi, farklı ve serinletici bir tat sunar. Yaz aylarında sıcak havalara karşı serinletici etkisi olan bu iki besin her daim tercih edilebilir. Meyveli bir dondurma olan karpuzlu dondurma evde yapıldığında hem besleyici hem de sağlıklıdır. Hazır ürünlerden daha faydalı olduğu da kesindir. Karpuzlu Dondurmanın Malzemeleri
Karpuzlu Dondurma Nasıl Yapılır? Öncelikle karpuzun dilimlenmesi gerekir. Dondurma işlemi için gereken beş dilim kesilip hazırlandıktan sonra çekirdekleri çıkarılan karpuz, küpler halinde parçalara ayrılır. Daha sonra bir kase içerisine konan krema, mikser yardımı ile katı bir kıvam alana kadar çırpılır. Parçalara ayrılan karpuz başka bir kase içerisinde ezilene kadar mikser ile çekildikten sonra üzerine krema, süt ve şeker ilave edilerek karıştırılmaya başlanır. Karışımın gereken kıvama gelebilmesi için şekerin tamamen erimiş olması gerekmektedir. Şeker eriyip karışım istenen kıvama geldiğinde, karışım saklama kaplarına alınarak derin dondurucu içerisinde beş saat kadar bekletilir. Donma işleminin gerçekleşmesi ile dondurma kaşığı yardımı ile kaselere konan karpuzlu dondurma artık servis edilebilir. Ayrıca donma işlemine almadan, dilerseniz hazır dondurma kalıpları kullanarak yapacağınız çubuklu dondurmalarla da çocuklarınıza ara ara verme şansı bulabilirsiniz. Dışardan hazır ürün dondurmalar almaktansa bu şekilde evde kendiniz yapmanız hem aile bireyleriniz için hem de çocuklarınız için her zaman daha sağlıklı olur. Afiyet olsun. |