Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Karpuz Kabuğu Reçeli

Karpuz Kabuğu Reçeli

Karpuz Kabuğu Reçeli, Karpuz meyvesi kendisi lezzetli ve sağlıklı olduğu gibi soyarak attığımız kabuğu da işe yarayıp kullanılmaktadır. Karpuz kabuğu oldukça faydalı ve reçeli yapılarak da tüketilen bir meyve türü olmaktadır. Yaz meyvesi olan karpuz, içerdiği vitaminler sayesinde insan vücuduna oldukça yararlı olmaktadır. Karpuz vücudu kansere karşı en fazla koruyan ve bu yüzden kış hazırlığı olarak reçeli yapılan meyvedir. A ve E vitamini içerisinde barındırmaktadır. Karpuz reçeli tüketimi yapıldığı zaman vücuttaki doku ve organlara sahip çıkarak zararlı maddelere karşı korumaktadır. Karpuz yüksek derecede su içerdiği için sık sık tuvalete gidilmesini ve vücuttan atık maddelerin daha sık atılmasını sağlamaktadır. Bu nedenle karpuz reçeli yapılarak tüketildiğinden dolayı hazmı güçlendirir ve sindirimi kolaylaştırır. Ayrıca karpuz reçeli kesinlikle kilo yapmamaktadır.

Karpuz reçeli malzemeler

  • Yarım karpuz kabuğu,
  • 5 su bardağı toz şeker,
  • 5 su bardağı su,
  • 1 çorba kaşığı karbonat,
  • 5 adet karanfil,
  • 1 adet limonun kabuğunun rendesi,
  • Yarım limonun suyu,
  • 3 veya 4 adet limon tuzu.

Karpuz Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır?


Karpuz kabuklarını ilk olarak soyacak ya da bıçak ile soyalım. Daha sonra küp-küp olacak şekilde ince ince şeritler halinde doğrayalım. Karpuzun kırmızı yerlerini iyice alalım. Çok önemli bir not ise kırmızı yerleri kalır ise reçel yumuşak olmaktadır. Doğramış olduğumuz karpuz kabuklarını tencereye koyarak, içerisine üzerini geçecek bir şekilde su ilave edilir. Üzerine karbonat ilave edilerek iyice karıştırılır ve 1 gece boyunca buzdolabında bekletilmelidir. Sonraki gün suyunu süzerek, bolca bir suda yıkanmalıdır. Daha sonra aynı şekilde karpuz kabuklarının üstünü geçecek şekilde su koyularak, 2 dakika boyunca kaynatılarak suyu süzülür. Derin bir tencere içine karpuz kabuklarını, suyu, toz şekeri, limon kabuğu rendesini, karanfilleri alalım ve ilk önce orta ateşte kaynayana kadar pişirilir. Kaynadıktan sonra kısık ateşe alınarak karpuz kabukları şeffaf bir renk alana kadar pişirilmeye devam edilmelidir. En son olarak limon suyunu, limon tuzunu da ekleyerek 5 dakika boyunca kaynatarak ocaktan alınmalıdır. Hazırlanan karpuz kabuğu reçelini bir köşede soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra kavanoza boşaltarak buzdolabında saklamaya özen gösterilmelidir.
Son Güncelleme : 21.01.2024 12:09:03
Karpuz Kabuğu Reçeli ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Karpuz Kabuğu Reçeli Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Karpuz Kabuğu Reçeli"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Sarı Karpuz
Sarı Karpuz
Sarı karpuz, aslında oldukça eski zamanlarda insanlar tarafından üretilen ve bolca tüketilen yiyeceklerden biridir. Son 15 yıldan beri üretimi neredeyse tamamen duran sarı karpuzun üretimi son yıllarda oldukça yaygınlaşmış ve özellikle ülkemizde Buld...
Karpuz Çeşitleri
Karpuz Çeşitleri
Karpuz çeşitleri; kavunun anında arkasından yetişen ve mevsiminde sofralarımızdan noksan olmamış karpuz, kabakgiller familyasından yıllık nebattır. Derin ve narin toprakları sever. Dalları, 34 metreye denli uzanıp yayılır.Başlıca karpuz çeşitleri şun...
Karpuz Hangi Bölgede Yetişir
Karpuz Hangi Bölgede Yetişir
Karpuz hangi bölgede yetişir? Bu sorunun cevabı için kısa da olsa bazı coğrafik bilgileri bilmek gerekmektedir, ondan sonra karpuz için uygun yetişme bölgeleri ele alınabilir.Ülkemizde Karpuzun Yetiştiği Yerler ve BölgelerYurdumuz sahip olduğu coğraf...
Karpuz Tohumu
Karpuz Tohumu
Karpuz Tohumu, Karpuz tek senelik bir bitki olup kolları toprak yüzeyinde 3 ve 4 metreye kadar uzayabilir. Susuz tarım koşullarında kökler oluştukca derine inse de sulu tarım koşullarında saçak kökler daha fazla 40 ve 50 cm derinlikte yoğunlaşır. İri...
Karpuz
Karpuz
Karpuz, yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biridir karpuz. Özellikle aşırı sıcaklarda besleyici ve elektrolit bakımından zengin olan bir bir su kaynağı olarak da tüketilebilir. Domates gibi karpuza da kırmızı rengini likopen verir ve içeriğindek...
Karpuz Ekimi
Karpuz Ekimi
Karpuz Ekimi, Yaz aylarında sıcaklığı bir nebze olsa hafifleten yiyeceklerden olan karpuz hemen hemen herkesin sevdiği bir meyvedir Çoğu kaynağa göre karpuzun asıl vatanı Hindistan'dır. Ülkemizde de karpuz çeşitleri birçok bölgede yetiştirilebilmekte...
Diyarbakır Karpuzu
Diyarbakır Karpuzu
Diyarbakır karpuzu dünyaca popüler ender tarım ürünlerimizden birisidir. Dicle nehri kenarında çakıllı, kumlu arazilerde yöreye özgü yollarla yetiştirilen bu karpuz çeşidinin Diyarbakır'ın uygun fiyat, toplumsal ve folklar yaşantısında kıymetli bir y...
Karpuz Yetiştiriciliği
Karpuz Yetiştiriciliği
Karpuz Yetiştiriciliği, Karpuz yetiştirmeye en uygun topraklar akarsu kenarlarındaki milli topraklar ile su tutma kapasitesi yüksek kumlu tınlı ya da tınlı kumlu topraklardır. Yetiştirme dönemi kısa olan yerlerde ve erken hasat düşünüldüğünde hafif k...
Karpuz Ağacı
Karpuz Ağacı
Karpuz Ağacı, genel olarak ilk söylendiğinde kulağa alışılmamış gibi gelmektedir. Fakat teknolojinin ilerlemesine bağlı olarak artık tarım ürünleri ve bitkilerde de teknolojinin etkisiyle ağaçta yetiştirilmesi gibi her şeyin mümkün olduğunu görmektey...
Karpuz Çekirdeği
Karpuz Çekirdeği
Karpuz çekirdeği, aslında birçok insan farkında olmasa da en az karpuz kadar fayda sağlayarak insanların daha çok Doğu illerinde tükettikleri yiyeceklerden biridir. Küçük işlemlerden geçirilerek tüketilmeye hazır hale gelen karpuz çekirdekleri verdiğ...
Siyah Karpuz
Siyah Karpuz
Siyah Karpuz, sıcak ve ılık iklimde yetişir. Meyvesi tatlı ve suludur. Ülkemizde oldukça geniş bir alanda yetiştirilir. Siyah karpuz, güçlü bir antioksidandır. İçinde barındırdığı c ve a vitaminleri bakımından zengin olan siyah karpuz bizl bazı hasta...
Karpuz Turşusu
Karpuz Turşusu
Karpuz Turşusu, Genellikle kış aylarına girdiğimiz zaman hemen hemen her bayanın yaptığı şey turşu olmaktadır. Fakat turşular çeşit çeşit olmaktadır. Turşunun çeşitleri olup her bayanın yapabileceği kolaylıkta olup her yemeğin yanına koyularak lezzet...

 

Sarı Karpuz
Karpuz Çeşitleri
Karpuz Hangi Bölgede Yetişir
Karpuz Tohumu
Karpuz
Karpuz Ekimi
Diyarbakır Karpuzu
Karpuz Yetiştiriciliği
Karpuz Ağacı
Karpuz Çekirdeği
Siyah Karpuz
Karpuz Turşusu
Karpuz Suyu
Karpuzun Faydaları
Karpuzlu Kek
Hamilelikte Karpuz
Karpuz Pekmezi
Karpuzlu Dondurma
Karpuzlu Pasta
Karpuzlu Frozen
Karpuz Reçeli
Karpuzlu Kurabiye
Karpuz Kabuğu Reçeli
Karpuz Pasta
Karpuz Zayıflatırmı
Karpuz Peynir
Karpuzlu Kokteyl
Karpuzlu Sakız
Karpuz Kaç Kalori?
Karpuzlu Limonata
Popüler İçerik
Karpuz Suyu
Karpuz Suyu
Karpuz suyu, Karpuz, sıcak yaz ayların doğal serinleten çok lezzetli şifa deposu bir meyvedir. Yaz aylarında hararet giderici ve serinletici olduğu iç...
Karpuzun Faydaları
Karpuzun Faydaları
Karpuzun Faydaları, Yazın sıcak günlerinde serinlemenin en sağlıklı ve en lezzetli yolu olan karpuzun insan sağlığına sayısız faydaları bulunmaktadır....
Karpuzlu Kek
Karpuzlu Kek
Karpuzlu Kek, Evet muhteşem bir lezzet karpuzlu kek özellikle çok sıcak yaz aylarında yapılacak ve büyük bir zevkle yenilecek bir tatlı türüdür. Bu en...
Hamilelikte Karpuz
Hamilelikte Karpuz
Hamilelikte Karpuz, Hamilelikte birçok yiyecek sağlığınızı veya bebeğinizin sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir. Fakat yapılan araştırmalarda yaz...
Karpuz Pekmezi
Karpuz Pekmezi
Karpuz pekmezi, ülkemizde de çokça tüketilen besinlerden biridir. Özellikle son zamanlarda bilimde de araştırma konusu olan karpuz pekmezinin kanser h...
Karpuzlu Dondurma
Karpuzlu Dondurma
Karpuzlu dondurma; Karpuz, yaz mevsiminde sulu özelliği sayesinde en fazla tüketilen meyvelerin başında gelir. Ayrıca lifli yapısı ve bol sulu olması ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Sarı Karpuz
Karpuz Çeşitleri
Karpuz Hangi Bölgede Yetişir
Karpuz Tohumu
Karpuz
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024